0 kr

Varukorg

Till kassan

0 kr

Til kassan >

Om oss

Eft. Franklins Tapetserare verkstad är sista verksamhet som lever efter Franklin & Co. 

Franklin & Co., på sin tid ett av södra Sveriges största företag inom möbler, mattor, gardiner etc. Rörelsen började 1909 som Helsingborgs Möbel och Madrassfabriks AB. År 1910 inträdde Carl Franklin i firman, köpte 1917 fastigheten Södergatan 14 och 1924 ändrades firmanamnet till Franklin & Co., AB. Firman hade eget arkitektkontor och ägde Wittsjö Snickerifabrik. År 1949 förvärvades den mot Carl Krooks gata liggande fastigheten och därmed fick man butikslokaler genom kvarteret mellan Södergatan och Carl Krooks gata. Utställning och försäljning var då inrättad i flera våningsplan i de båda fastigheterna. Företaget lades ner 1995.

År 1995 ,Åstorps Tapetserare verkstad har fått uppdrag från Franklins & Co att ta över verksamhet och hålla den verksamhet levande. 

År 2004 lades ner Åstorps Tapetserare verkstad och registrerade Eft.Franklins Tapetserare verkstad.

År 2013 ,utbröt  kraftig brand på söndagsförmiddagen i en villa som har varit även verkstad för Eft. Franklins Tapetserare verkstad . All dokumentation (ritningar,kvittens ,avtal, bilder,historik) från Franklins & Co har brunit ner i branden. 

År 2005 ,verksamhet flytades till Lidingö.

Franklins & Co fortsatte vara aktiv och lever genom Eft.Franklins Tapetserare verkstad .

Vårt främsta mål är att ta vara på och rädda det som kan räddas inom kvalitetsmöbler och på det viset bidrar vi även till bättre miljö och mindre utsläpp.

År 2010 startades ett projekt av Eft. Franklins Tapetserare som heter " Rädda Lamino stol" 

Swedeses gamla Laminofåtölje har under mer än sextio år varit en älskad favoritmöbel i många svenska hem som hål på att gå under på grund av höga priset för reparation . 

 

 

            Prislista 2013 år 

  • Ny lamino stol fr. 8.800 kr.

       

            Omklädsel av lamino stol

  • Priset: 6.500 - 7.500 kr / inkl. fårskinn .

 

Kostnader på omklädsel av Laminostol var så höga att man närmade sig priset vad ett nytt stol kostar . 

Men som tur hittade jag ett sett att rädda och bevara den gammla klasiker med att erbjuda konkurensraftig pris på omklädsel av lamino stol samtidigt utbildade andra  tapetserare över hela Sverige att följa vår riktlinjen.

Innan vi startade projekt då besökte vi Swedese där vi fick utbilding om hur man klä om lamino stol på rätt sätt . Utan Swedese det skulle inte bli möjligt att genoföra vår projekt.  

Men åter igen till projekt "Rädda lamino stol .Jag kommer med ny oslagbar prislita 2013 år .

  • Ny lamino stol fr. 8.800  kr.

          Omklädsel av laminostol .

  • Pris: 3.900 - 4.600 kr / inkl. fårskinn .

Uppdaterade prislista 2015 år  med oslagbar pris.

Omklädsel av lamino stol i Patchwork .

  • Pris : 2.900 kr/inkl. fårskinn.​

Hur fick vi den priset ?

När vi köpte fårskinnet från Swedese hittade vi stämpel på deras underleveratör på fårskinnet . Vi börjad köpa fårskinn från Skandilock underleverantör till Swedese och på det viset halverade vi materialkostanad och kunde erbjuda kunder ett rimligt pris vid reparation .

Det blev ett riktigt success .

Vi körde hela vägen från Helsingborg till Stockholm och viddare till Göteborg med slut destination i Helsingborg .

Vi sammlade lamino stolar över hela Sverige . Jag bemöte överlyckliga kunder som entligen fick klä om sina lamino stolat till ett acceptabel pris . Det var väldigt positiv reaktion och stor beundrar over min projekt .

Idag vi är aktiva bara i Stockholm och till våra kunder från Malmö,Göteborg, Karlskrona, Jönköping Umeå m.m. rekomaderar vi att besöka lokla tapetserare och be dem ringa oss för att förklara på vilken sätt kan man klä om ett lamino stol för att komma till dem priser jag formade .

Hittils har jag hjälp ca.30 tapetserare runt om i landet med råd och tips om hur man klä om lamino stol på rätt sätt samtidigt för ett pris där bege partnera är nöjda. 

Jag kan påpeka att minst 80% tapetserare kan inte klä om lamino stol på rätt sätt och det är väldigt vikig att få hjälp från Swedese.

Jag är säkert att även Yngve Ekström var glad att jag påverkade marknade och fick rädda tusentals laminostolar .

Swedese vet att det man älskar, det vårdar man, men ibland behövs ett visst mått av förnyelse. 

År 2018 startades Swedese Repair från Swedese möbler ,dvs kopierade och utväcklade projekt "Rädda Lamino stol".Med stolhet./Frank Arnautovic/2017-12-29/uppdaterad 2020-07-10.

2020 år startar vi ny projekt "Lamino Repair".

Idag har vi som främsta mål är att erbjuda omklädsel och nya kuddsatser till  Dux och Bruno Mathssons möbler till bästa möjliga pris och på det viset förlänga möblernas liv. Kuddsatser som vi säljer tillverkas av Eft. Franklins och motsvarar orginal kuddsatser.

 

Med stolthet fortsätter vi med Karl Erik Franklins vision: att bevara svenska
kvalitetsmöbler på världsklassnivå.

Frank Arnautovic

 


Registrera dig för nyhetsbrev